divendres, 1 de febrer del 2013

ELECTRICITAT ESTÀTICA

Què passa si freguem un globus pel cap o si freguem un regle de plàstic amb un trossos de paper de seda? Aquest dies, a l'hora del taller d'experiments, hem pogut experimentar que quan freguem el globus pel cap, els cabells s'aixequen i quan freguem el regle de plàstic i l'acostem als papers de seda queden enganxats. Això és degut a l'electricitat estàtica.
 I què és l'electricitat estàtica? És l'electricitat provocada per càrregues estacionàries. Quan les càrregues elèctriques es troben presents sobre la superfície d'un cos no conductor, a on queden atrapades i no poden escapar es diu que aquest cos presenta electricitat estàtica. El cos humà està sotmès a un intercanvi de diferència de potencial elèctric entre l'atmosfera i la terra, és a dir, és travessat constantment per unes càrregues elèctriques que absorbeix i després expulsa. ( per més informació http://www.ub.edu/ossma/index.php?pagina=fonsdocumental/estatica.htm&title=Seguretat,%20Salut%20i%20Medi%20Ambient%20%28OSSMA%29&titulo=Monogr%E0fics%20i%20Manuals)
 El vidre i els plàstics són exemples de cossos fàcilment electritzables. En fregar-los, les càrregues elèctriques es queden a la zona on s'ha fregat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada