dimarts, 3 de maig del 2016

EXCURSIÓ PIRATA EL DIVENDRES 6 DE MAIG.


Ha arribat el gran dia, els nens i nenes de primer anem d'excursió a viure una gran aventura! 
Trobarem el tresor? ... ja us ho explicarem! 

"LA GRANJA ESCOLA DE STA. MARIA DE PALAUTORDERA"

http://www.lagranja.cat/ca/presentacio


Marxarem de l'escola a les 9h i tornarem aproximadament a les 16:30h.

INTENCIÓ

L’ objectiu és fer viure una gran aventura mentre s’entrena el treball en equip, la superació de pors i el sentit de pertinença al grup.
La veu pirata prové del llatí pirāta, que per la seva banda procediria del grec πειρατης (peiratés), composta per πειρα, -ας (peira), que significa ‘prova’; a la vegada deriva del verb πειραω (peiraoo), que significa ‘esforçar-se’, ‘tractar de’, ‘intentar la fortuna a les aventures’. Així doncs, l’etimologia ens presenta una idea força allunyada de la literatura, a on els pirates són considerats simplement bandits del mar, en el que s’ha transmès de generació en generació com una visió superficial i esbiaixada d’un fenomen històric amb implicacions molt més profundes. Així doncs, viure l’aventura dels pirates ens permet també l’entrenament d’habilitats imprescindibles com ara la cooperació, la comunicació i l’empatia, vehicles per a l’autoconeixement i la consciència emocional.

COM HO ACONSEGUIM

En Pitus, un dels pirates més famosos del Mediterrani, va reunir un botí de pedres màgiques. La seva intenció era retornar el preuat tresor a les seves gents, però la cobdícia el va fer decidir no compartir-les i enterrar-les terra endins, a les muntanyes del Montseny. Una de les Bruixes del Montseny, però, va decidir fer-li pagar la seva cobdícia, i, mitjançant un encanteri màgic, el va empetitir fins a l’alçada d’un didal. “No tornaràs al teu estat normal - li digué- fins que el tresor sigui compartit.”. En Pitus, entenent que hauria de pagar les conseqüències dels seus actes va enunciar, solemne: “Qui trobi el tresor haurà de ser just, valent i amic dels seus amics. Només així les pedres podran ser compartides i es trencarà l’encanteri”.
Amb aquesta història, engresquem a la canalla a trobar el tresor. L’aventura gira al voltant de la superació de proves (activitats) a on hauran de demostrar que són capaços de cooperar, col·laborar, tenir empatia i comunicar-se, ja que, com diu en Pitus, només qui és mereixedor pot trobar el tresor.

EL BOSC DE L’ARANYA:
En una cadena, cada baula se sosté en la següent, fent possible crear una unitat ferma i funcional. Això és un equip: gent unida. Llavors és important saber amb qui estem units i quins són els valors i rols que cadascú de nosaltres pot tenir dins del grup per fer-lo millor. Si ens coneixem, podrem aprofitar-nos de les nostres habilitats. Aquesta activitat pretén facilitar el fet de prendre consciència dels rols que tenim dins d’un grup i observar la nostra resposta inconscient davant d’aquell rol que tenim.

ENTRENAMENT PIRATA:
Activitat d’aventura a on aprofitem per treballar determinades habilitats en funció de les necessitats del vostre grup.

TROBEM EL TRESOR:
Ens dediquem a la recerca del tresor. Es un bon moment per ancorar tot allò que hem treballat i per preguntar-nos si som mereixedors de les pedres màgiques. Recordem que per trobar el tresor hem d’haver demostrat les nostres habilitats durant les activitats. Les pedres màgiques tenen un poder molt valuós, són capaces de dur bona sort i fer-nos confiar més en nosaltres mateixos. Funcionen com un amulet que ens pot ajudar quan tenim un mal dia, recordant-nos com és d’important la valentia, l’empatia i la superació de pors.


QUÈ CAL PORTAR?
  • Esmorzar
  • Dinar
  • Aigua
  • Gorra pel sol
  • Roba esportiva
  • Impermeable (sembla que avui dia no es dóna als nanos l’oportunitat de viure la pluja, de sentir-la i olorar-la, així doncs, si plou, ho aprofitarem i ells sentiran un munt de sensacions noves. 

I..... MOLTES GANES DE PASSAR-HO BÉ!


                                   ENS HO PASSAREM PIRATA!!!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada